eTWINNING

29.01.2024 13:05

Jak jsme Vás již informovali, naše škola se zapojila do projektů v rámci eTwinningu. Žáky práce v těchto aktivitách velmi baví. Velkým přínosem je praktické procvičování cizího jazyka, propojování různých dovedností při plnění úkolů a v neposlední řad poznávání kultur různých zemí. Dalšími třídami, které pracují v eTwinningu jsou páté, šesté a sedmé třídy.

Žáci měli v této aktivitě zpracovat několik náročných úkolů. Představit sebe formou avatarů, natočit v anglickém jazyce vlastní video, ve kterém představí naši školu a vytvořit zajímavou prezentaci o našem městě. Na oplátku získali stejné práce od vrstevníků ze Španělska, Rumunska, Německa, Dánska a Francie.

Vánoční tvoření přáníček - to byla výzva pro žáky 5. třídy, 6.A a obou sedmých tříd. Vyrobená přání žáci odeslali do italské školy a ještě před Vánocemi obdrželi velký balík přání, z kterých měli opravdovou radost.

Aktuálně naši žáci (5.-7. třídy) pracují na velkém mezinárodním projektu ve spolupráci s dalšími školami (Turecko, Srbsko, Tunisko, Chorvatsko, Gruzie, Polsko a USA). V první části projektu vyplnili dotazním zaměřený na znalosti zemí se kterými budou komunikovat. Dále napsali svým novým kamarádům dopisy, ve kterých se představili. Zároveň se museli naučit pracovat s Canvou (grafický editor). Díky tomuto programu vytvořili elelektronická vánoční přání se zvukovým záznamem. Další společné úkoly je čekají v nadcházejících měsících. Poslední aktivitou bude osobní setkání. Za chorvatskými kamarády se vydáme do Chorvatska. Turečtí a Srbští vrstevníci navštíví naši školu.

Více fotografií